Miracle in cell No. 7

Și parcă nu era destul că am senzația de nod în gât de la refluxul gastroesofagian, m-au pus sfinții să mă uit la acest film și acuma umblu cu două noduri în gât

Miracle in cell No. 7 este un film turcesc, noi am aflat abia la sfârșit, bazat pe o istorie reală. Se tot spunea despre film că e dramă, drama unei familii cu un tată bolnav mintal și fiica acestuia. Mhh, mie nu mi s-a părut o dramă, chiar deloc! Mi-a plăcut abordarea, pe alocuri comică, dar atât de sensibilă și plină de învățăminte.
Întreg filmul se rulează în jurul relației dintre fiica de șase ani și tatăl său bolnav psihic care este învinuit pe nedrept de omorul unei fetițe, care este fiica unui colonel influent din regiunea lor.

Odată ajuns în închisoare, Memo(așa îl cheamă pe tatăl bolnav) le dă lecții după lecții de viață întregului colectiv de acolo, cu inocența sa adorabilă. Se comporta ca un copil care nu se supăra, dimpotrivă, răspundea la răutate cu bunătate, se juca și vorbea cu păsărele, cerea îmbrățișări și zâmbea și bătea din palme când se bucura.
În cealaltă scenă o avem pe Ovi, fetița lui Memo, care nu a încetat nici o secundă să își iubească tatăl. Ovi a luptat mereu, cu un curaj incredibil, să dovedească nevinovăția tatălui său.

Să spun că am fost emoționată pe parcursul filmului e nimic pe lângă ochii umezi și inima ce îmi bătea ca arsă în untdelemn… Cu adevărat mișcată am rămas, mai ales, în momentul când eroii noștri se strigă după zidul de la închisoare. Voiam să închid filmul și să spun că așa ceva nu e adevărat și nu mai vreau să mă uit. Tot filmul am stat cu pumnii strânși și voiam să spun că nu e nedrept tot ce i se întâmplă lui Memo. Atât de mult te ia în poveste acest film!

Trebuie să menționez și coloana sonoră a filmului este de apreciat, de la ciripitul păsărelelor din capul lui Memo, lătratul câinilor, foșnetul copacilor, vocea privighetoarelor, loviturile pe care le primea Memo în anumite momente în care nu era în scena principală, toate acestea au adus un aport semnificativ pentru a te ține prins acolo.

Miracle in cell No. 7 este un film încântător pe care toți ar trebui să îl vadă. Din partea noastră primește o notă 10/10 și dacă vă pregătiți să îl vizionați și voi, asigurați-vă că aveți un pachet de șervețele pe aproape.

Noi l-am vizionat online subtitrat în rusă, mi-a plăcut calitatea așa că v-am lăsat link-ul acesta și vouă.

Enjoy!

Photo by Myke Simon on Unsplash

Împarte cu prietenii
32Shares

Lasă un răspuns