Tartă cu mere și iaurt

Această tartă cu mere este ușor de gătit și gustos de mâncat
Pentru mine fiind formula perfectă, pentru că așa cum nu mi-a plăcut până acum să petrec mult timp în bucătărie, așa nu îmi place nici acum.
Tot talentul meu pentru a găti, de la mămica, a fost luat și dat surorei și fratelui mai mare cu care mă mândresc, mai ales când mă duc să mănânc la ei
Gata cu glumele și vorbăraia, doar m-am asigurat că știți că la așa ceva mă pricep, și să trecem la treabă!

Pentru că îmi place bunișorul care îmi ia maxim 30 de minute de gătire prin bucătărie, tot testez rețete simple atât la pregătire cât și la ingredinte, se întâmplă deseori să citesc vre-o rețetă simplă, doar că habar nu am de ingredientele menționate în ea. Așa că, aici o să vă las această rețetă de tartă cu mere care mi se pare super ușor de gătit și mai e și delicioasă.

Pentru ea ai nevoie de:

 • 2 iaurturi de 125 gr, să păstrați un pahar pentru a măsura celelalte ingrediente cu el;
 • 1 pahar de zahăr;
 • 4 pahare de făină;
 • Jumate de pachet praf de copt. La moment nu aveam în casă, așa că am folosit jumate de linguriță bicarbonat de sodiu, stins în zeamă de lămâie;
 • Jumate de pahar ulei;
 • 4 ouă;
 • 1 pachet de esență vanilie sau 5 picături de esență lichidă;
 • 2 mere mari;
 • scorțișoară.

Modul de preparare:

 1. Luați un bol de mărime medie, unde să încapă toate incredientele și puneți acolo iaurturile, adăugați zahărul și le amestecați.
 2. Mai departe puneți pe rând făina, praful de copt, apoi uleiul și ouăle. Amestecați bine-bine, până obțineți un aluat neted.
 3. Adăugați vanilia și dacă aveți coaja rasă de la lămâie e super de încorporat și pe ea pentru un gust și mai deosebit.
 4. Curățați merele de coajă, le tăiați cuburi nici prea mari, nici prea mici si le adăugați în bol, amestecându-le.
 5. Toată compoziția o turnați în forma de copt aleasă, însă nu înainte de a-i pune hârtie de copt pentru a o scoate, când va fi gata, ușor. O puneți în cuptorul pre-încălzit la 190°C, timp de 40minute.
 6. După ce trece timpul, faceți testul cu scobitoarea și dacă e copt, atunci îl lăsați să se răcească și când s-a răcit preurați de-asupra lui zahăr pudră și scorțișoară.

  Yammmmy

  P.S: dacă o coci și tu acest chec cu mere, o să mă bucur să îmi dai un tag sau să distribui această rețetă și prietenilor tăi.
  Mulțumesc.
Împarte cu prietenii
35Shares

2 Comments

Lasă un răspuns