Cadouri pentru cei dragi de Crăciun

Cred că pentru anul 2020 merităm cu toții câte o îmbrățișare. Nu știu dacă a fost cel mai complicat an din viața mea sau a prietenilor, rudelor mele, însă cu siguranță a fost un an diferit. A fost un an care ne-a tot dat peste cap planurile și care ne-a împins, cam agresiv ce-i drept, să ieșim din zona de confort.
Pe lângă toate relele aduse de anul 2020, el ne-a dăruit și multe lecții de viață valoroase. Cel mai mult cred că ne-a învățat să fim mai pământești și să prețuim lucrurile „mici” care sunt de neprețuit. Oamenii dragi din viața noastră. Să fim acolo, pentru ei, cu adevărat. Să le spunem mai des cât de mult îi iubim. Și să nu uităm să ne bucurăm de momentele petrecute împreună…

Sărbătorile vin
Cu pași mici, dar siguri, se apropie sărbătorile de iarnă. Anul acesta parcă nu ne mai dorim atât de mult lucruri materiale. Cumva ne simțim datori să ne rugăm pentru toți cei care sunt bolnavi, pentru toți cei care au pierdut mult în acest an anevoios, pentru unele afaceri care sunt pe prag de faliment. În același timp ne gândim „când să sărbătorim dacă nu acum?”, „oare când va fi mai bine?”
Sunt întrebări la care nimeni nu avem răspunsuri și cred că a venit timpul să învățăm să trăim cu prudență și să facem tot ceea ce ține de noi, ca oameni, să îmbunătățim starea generală a crizei în care ne-am trezit bruscați fără avertizare.
Cum ar fi dacă ne-am mobiliza cu toții și am respecta măsurile de protecție împotriva covidului, am da o mână de ajutor celor care au nevoie sau am cere ajutor dacă simțim că nu mai facem față în anumite situații? Cum ar fi dacă… am fi empatici? Cum ar fi dacă v-om începe să ne zâmbim mai des, chiar și sub măști?
Magic? Oare asta să însemne magia sărbătorilor de iarnă?

Ce cadouri ar fi potrivite pentru anul acesta?
Cadourile de Crăciun anul acesta vor fi cu mai multă emoție, am eu așa o presupunere.
Zilele aceseta am observat pe rețelele de socializare cum tinerii antreprenori și prietenii lor au pornit o campanie de mobiliziare și sensibilzare de a se susține reciproc. Ce înseamnă aceasta? Ei ne-au trimis un mesaj că au nevoie mai mult ca niciodată de susținerea noastră a tuturor, anul acesta să cumpărăm cadouri pentru cei dragi de la producătorii autohtoni. Astfel îi vom ajuta și pe ei să se mențină pe linia de plutire, mai mult de cât atât vom pune umărul și la creșterea economiei pe țară :)) Poate vi se pare cam prea mult spus, dar să nu uităm că unde-s mulți puterea crește.
Cu această ocazie am dat și eu un search pe google să văd ce produse și servicii avem pe piața locală și am rămas surprinsă să aflu nu doar despre varietatea lor, dar și despre istoriile frumoase din spatele afacerii. Atunci când faci cunoștință cu oamenii parcă și produsele lor îți devin mai dragi.
Așadar, dacă ar fi după mine, am făcut un top cu ce aș alege pentru cadourile de Crăciun 2021.

Top 7 idei de cadouri pentru sărbătorile de iarnă
Țin să menționez că acest top este unul personal, în funcție de gustul și experiența și bugetul pe care mi-l permit. Deci, să fie tratat caatare :))

7.Vesela tradițională din lut versus set pentru frigărui
Este un cadou care poate da o notă de gospodar sau gospodină îndrăgită în orice casă.
6.Miere
Ahhh, cred că fiecare mămică sau tătic responsabil își dorește să aibă rezerve de miere în casă. Mai ales în sezonul rece. Așa că, cu puțină imaginație pentru ambalaj puteți transforma mierea într-un cadou absolut deosebit și practic.
5.Voucher la salon de frumusețe sau spa masaj
Nu cred că are rost să adaug ceva aici. Fiecare din noi merită măcar odată pe lună să fie ajutat să se relaxeze profesionist. Fie că este pentru femeie sau bărbat, darul acesta va fi apreciat și bine-venit.
4.Pachet de servicii marketingCu siguranță acest tip de cadou este unul mai deosebit și este îndreptat către rudele sau prietenii care au propria lor afacere. Dar, imaginați-vă ce bucurie să oferi cuiva un pachet de seo sau copywriting sau facebook ads sau toate împreună pentru 3-6 luni de întreținere a site-ului sau magazinului lor onine.
3.Tablouri imprimate pe pânză
Amintirile cele mai dragi dăruite familie tale pentru generații. Atâta emoție poți dărui printr-o poză, pe care voi o apreciați, imprimată pe pânză în format mare. Dacă îți permiți financiar și îi mai adaugi o ramă, aveți toată încrederea că acest cadou va fi păstrat cu sfințenie, grijă și multă dragoste.
2.Cărți
Valoarea cărților nu a anulat-o încă nimeni. Indiferent dacă alegeți acest cadou pentru pici sau pentru părinți, bunici, prieteni, va fi un cadou care va contribui armonios la dezvoltarea lor. Anume acum, hrana intelectuală este bine-venită pentru a ne păstra entuziasmul și speranța că va fi bine.
1.Gastronomie
Ceaiuri, fructe, nuci și semințe, afumături, conservături tradiționale și alte idei din această categorie, ambalate ingenios(de exemplu într-o cutie din lemn) pot transforma acest cadou într-o adevărată surpriză gustoasă!

Pentru că de fiecare dată când iubim, de fiecare dată când dăruim, este Crăciunul.
Indiferent de ce cadou nu a-ți alege pentru oamenii dragi să nu uitați: cadourile fără oamenii iubiți alături nu înseamnă mare lucru.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

Împarte cu prietenii
51Shares

Lasă un răspuns