O altă scrisoare pentru Tine

Fetița mea,

Știi, alaltăieri, am stat bunghită vreo 5 ore ca să fac niște căciulițe de petrecere minuscule, pentru animăluțele de pe tortul tău(coming soon). Doamne, ce test de răbdare am mai trecut! Mi-am amintit toate vorbele de duh știute și neștiute, le-am rostit cu voce tare în gând și am continuat treaba mai departe. Păi, nu așa te învață mama: „cu răbdare, puișor”. Deja de 3 ani îți repet și… tu încă înveți cum să ai răbdare, iar eu îți voi fi alături, mereu, până o să-ți reușească.

Nu ți-am mai scris demult, cu toate că ți-am promis că o s-o fac mai des, pe email-ul tău. Sper că taică-tu îți scrie mai des, deși mă îndoiesc.
Nu o să îți spun că e din cauza grijilor de oameni maturi sau alte prostioare, tu să știi că acestea sunt doar scuze. Așa mint frumos, oamenii mari, cică.
Nu e nici pentru că lucrez mult sau scriu vreo carte. Nu, nu, nu..
Adevărul este că sunt atât de implicată să petrecem timpul împreună, încât nu observ când zboară. Sunt atentă la toate gesturile, îmbinările de cuvinte, cum pronunți, ce gesturi faci, încât mă concentrez la maxim să mi le tatuez la inimă! Nu aș vrea niciodată să uit cum spui „ietirașul”, „acesta tata” sau „chisicaaa”. Nici momentele noastre când îți bagi mânuța sub mâneca de la bluza mea, sau când eu citesc, iar tu „esenezzz” lângă umărul meu și, din când în când, te uiți atât de dulce la mine, apoi îți pui din nou capul peste umărul meu și continui creația.

Mie nu îmi prea plac animalele, decât de la distanță. Dar, îți promit că o să trec peste mine, și dacă o să vrei vreodată să îți iei vreo fermă de furnici, lăcuste sau vermișori, asta e. O să învăț să am grijă de ei și o să te învăț și pe tine. Pentru că noi am înțeles asta, da? Împreună ne descurcăm de minune doar când ne ascultăm și ne auzim una pe alta.

Acum îți fac un borș roșu(care chiar e roșu, thanks to doamna Olesea!), care e preferatul tău. Ascultăm „un pahar de vin și o plășințică” și am grijă neapărat să „mama, apasă, apasă” de îndată ce se termină muzica, pentru că altfel nu merge Jump Jump în tobogan

Nu știu ce ne așteaptă. Nu știu ce va fi. Mama multe nu cunoaște și nu știe, dar, orice s-ar întâmpla – să știi că dintodeauna te iubesc așa cum numai poeții știu și pot.
Acesta este adevărul tău – mama te iubește în toate stările în care nu ai fi.

Buna salaaa. Ti pup. Pa pa.

30 Ianuarie, 2023
Mama

Împarte cu prietenii
145Shares

Lasă un răspuns